Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Před několika lety jsem se bavil s jednou Čechoholanďankou. Jaké to je žít pár metrů nad mořem? Mýlíte se, my bydlíme v "nadmořské výšce" mínus 5:-)

2 0
možnosti

Nemělo by se tudíž říkat v "podmořské hloubce" mínus 5?

0 0
možnosti

Holandsko je zvláštní země plná zvláštních lidi. Lidí dvou tváří. Načančaná průčelí domů s obrovskými okny bez záclon, za nimi zemědělské hospodářství. Nastrojení obyvatelé přijedou z práce v naleštěných autech, aby v montérkách nastoupili na druhou směnu u krav a oslů. Vstřícní a milí lidé, kteří Vám ale na druhou stranu neprodají ani kousek sýra s tím, že jste Češi...

1 0
možnosti

Už je to déle když jsme byli na moc hezkém zajezdu po Beneluxu a naše průvodkyně která nějaký čas žila v Holandsku nám také říkala o té pracovitosti Holanďanů. A i to je prý důvod mírné nevraživosti s Belgičany, které považuji za lenochy. Byla zajímavá informace.

1 0
možnosti

R^ Před týdnem dávali na ČT2 dokument o Holandsku kde ukazovali jak vysoušení tak stavěni obrovských hrázi proti vlnám v moři aby předešli tomu co se stalo v r.1953. Člověk jen žasnul co dokázali R^.

4 0
možnosti

J97o33s27e64f 23G47é68b26a

12. 2. 2023 10:08

Opravdu to je fascinujicí. Osobně moc doporučuji Deltawerken. Je to v provincii Zeeland, tedy na jihu Holandska, kde byly právě ty záplavy v 53. Přímo v místě zabudovaných hrází vznikl zábavní park. A mimo jiné vám nasimulují krátký příběh z toho data včetně protržení hrází, jako tenkrát. Úžasná emoční podívaná.

2 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 424x
Tvůrce cestopisného blogu Zápisky (už nejen) z Holandska a nadšený cestovatel s potřebou pohodlné postele a vlastní koupelny. Více informací a článků najdete na www.zapiskyzholandska.cz

Seznam rubrik